" F l o w e r "

flaw

Hai Welcome Here


" Welcome to my bittersweet diary "

We can chatting here

<>
Nak Masuk Syurga, Boleh?}
Saturday, September 21, 2013 | 9:34 AM | 0CommentNak masuk syurga bukan senang. Kena lengkap yang wajib, usaha sebanyak mungkin yang sunnah dan sunat. "Sesiapa yang mengikuti yg 2 ini tidak akan sesat iaitu Al Qur'an dan Sunnah". Kalau dah Rasulullah cuma tinggal 2 tu je kat kita, tentu kedua-duanya amat penting sekali. Penting sangat. Tambah untuk umat akhir zaman ni.

Selalu orang cakap, "Alah.. Sunnah je pung~ Bukan wajib." Abis tu kalau tak wajib pun, kalau dah penting utk menguatkan kita, berpegang pada tali Allah, takkan nak tepis abis semua sunnah yang susah2 tu? Beh tu nak biar takde sorang pun dalam masyarakat ni yang buat 1 sunnah ni. Tegakah kita? Kita yang Allah beri peluang sedut, hembus nafas hari-hari ni nak tinggal benda yang kedua tu?

Jangan ingat senang nak dapat syurga... Besar 'gila' rahmat tu, usaha pun mesti insyaAllah 'gila-gila' kalau nak dapat.

Kita tahu, tapi kita tak buat. Allah bagi kita nampak apa yang orang lain x nampak. Kalau Allah tanya, kenapa x buat, sekurang2nya usaha buat, sedangkan kamu tahu?" Kukuh ke alasan nak jawab kat akhirat nanti? Allah tu.. Tuhan dan 'tuan' kita.

Allahu Allah...