ENTRY ABOUT LINKS STUFFS NEWER OLDER +FOLLOW
Cara Letak Lagu Widget Index..


Kali ni Twill nak ajar korang cara letak lagu dalam blog.. Slama ni suma tutorial amik dari website orang lain ja kan? Skarang ni ori punya. Ramai yang guna lagu dalam blog yg jenis automatik. Ada orang yang jenis x suka bising2 ni, 6ti cepatla dya nak tekan button X tu.. Haha.. Widget yg ni mmg Twill guna sbb kita bley nak pause ke stop lagu tu bila2 masa ja.. X la mggangu ktenteraman orang yg nk baca entry korang tu ye..

Ha, x nak cakap panjang.. Ikut je step ni..

1. Pegi Design > Add HTML 
2. Letak je URL blog yang dalam widget index

Contoh lagu ( Twill copy suma yg Twill suka )


1. Lagu OST Kemboja Putih ->

<div style="text-align: center;"><embed pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" src="http://www.4shared.com/embed/525649611/ba2fbab7/preview.swf" wmode="transparent" type="application/x-shockwave-flash" quality="high" height="55" width="180" title="grab your music box @ widgetindex.blogspot"></embed></div><center><a href="http://widgetindex.blogspot.com/" target="_blank">Farahdhiya - Kau Telah Pergi</a></center> 

2. OST Begitukah Cinta (Jujur-Akim)

<div style="text-align: center;"><embed pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" src="http://www.4shared.com/embed/516627430/2c62a320/preview.swf" wmode="transparent" type="application/x-shockwave-flash" quality="high" height="55" width="180" title="grab your music box @ widgetindex.blogspot"></embed></div><center><a href="http://widgetindex.blogspot.com/" target="_blank">Akim - Janji</a></center>

3. Tolong Ingatkan Aku

<div style="text-align: center;"><embed pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" src="http://www.4shared.com/embed/500127483/e4e02e4d/preview.swf" wmode="transparent" type="application/x-shockwave-flash" quality="high" height="88" width="106" title="grab your music box @ widgetindex.blogspot"></embed></div><center><a href="http://widgetindex.blogspot.com/" target="_blank">Ana Raffali - Tolong Ingatkan Aku</a></center>

4. OST Asmara (Menyesal- 6ixth Sense)

<div style="text-align: center;"><embed pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" src="http://www.hugedrive.com/published/WG/show.php?q=V0lER0VUSU5ERVg=-b99d9f35&mode=preview&file=MzA4" wmode="transparent" type="application/x-shockwave-flash" quality="high" height="70" width="100" title="grab your music box @ widgetindex.blogspot"></embed></div><center><a href="http://widgetindex.blogspot.com/" target="_blank"><br />6sixth sense - Menyesal</a></center><br /><embed src="http://www.hugedrive.com/published/WG/show.php?q=V0lER0VUSU5ERVg=-4c738789&mode=preview&file=NDE1" autostart="TRUE" loop="TRUE" align="CENTER" height="0" width="0"></embed>


Dya punya music box sama ada yg non-stop ataupon yg bley kita suka2 nak pause.. Tapi yg ni Twill copy utk yg kita bley control aje.. Kalau nak lagu yg lain, klik cni

Cuba taw!! Bye..




Labels:


5 comment[s]